Hoppa till innehåll

Hur bländar den manlige psykopaten dig i början?

Hur bländarden manlige psykopaten dig i början?

När du träffar psykopater beter de sig i början ofta på ett sätt som gör att du tycker att det är för bra för att vara sant.

När du börjar se  de nagtiva sidorna är du ofa så insnärjd att det är svårt att slita sig loss. Psykopater är bra på att pendla kraftigt mellan himmel och helvete beteenden vilket gör att det psykiskt är svårt att komma loss från dem.

Psykopaterär i början: (läs mer i women who love psychopaths av Sandra L. Brown)

– charmiga och lätta att vara med.

– intresserade av vad du har att säga.

-spännande.

– lojala.

–  beskyddande.

– känsliga.

– roliga.

Din charmige psykopat kommer i början att ge dig komplimanger, överskölja dig mer bekräftelse och få dig att känna dig som en drottning. Han kommer sakta att övertala dig att sluta umgås med din familj och dina vänner för att göra dig mer beroende av sig själv.

När han känner att han har hakat fast dig kommer han att börja pendla mellan att förnedra dig och sedan lyfta upp dig till skyarna igen, det kommer få dig att sitta fast ordentligt. Din psykopat kommer att ljuga friskt och säga emot sig själv så att du kommer att känna dig förvirrad och till sluyt fundera på om du är helt frisk. Han kan prata om lojalitet samtidigt som han själv är otrogen, manipulativ och lögnaktig. En intressant företeelse som psykopater ofta har är de tvära kasten. Han kan hota och slåss och i nästa stund bete sig som om ingenting har hänt. Han kan utan problem uttala sig om att han aldrig skulle slå en kvinna och i nästa stund säga att han nästan ströp sin föredetta fru för att hon provocerade honom och förtjänade att få igen för det. Allt det här blandas friskt med det faktum att psykopater ofta är charmiga och ibland kan få dig att tro att en vägg är vit när du själv igår såg att den var svart. Det övertygande sättet tros bero på det teatraliska i psykopatens sätt att prata, det gör att du glömmer bort att fokusera på innehållet i pratet. (Läs mer i Psykopatens värld av Robert Hare).

Monica Emanell, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut

www.kbtemanell.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.