Jag känner mig inte arg när jag blir överkörd eller utnyttjad

Jag känner mig inte arg när jag blir överkörd eller utnyttjad

Om du har vuxit upp i en miljö där du inte har fått vara arg kan den känslan vara så nertryckt att du inte kan få tag i den i vuxen ålder. Du kanske inte känner något alls när du blir överkörd eller manipulerad av någon eller också är känslan ilska ersatt av ångest för att bli avvisad eller lämnad. Ilskan kan även vara ersatt av skuldkänslor.

Om du har problem att känna dig arg behöver du:

 • Gå igenom när det är adekvat att känna ilska. Titta på hur andra gör och lär dig mer om dig själv och varför du har underskott av känslan ilska.
 • Gå igenom konkreta situationer där det hade varit adekvat att bli arg och bestäm dig att nästa gång i en liknande situation agera som om du vore arg även om du inte känner dig arg.
Monica Emanell, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut
www.kbtemanell.se

2 thoughts on “Jag känner mig inte arg när jag blir överkörd eller utnyttjad

 1. Jag kände mig inte arg när min partner utnyttjade mig eller körde över mig eftersom jag tillhörde honom, att vi var ett. För sådan var min far. Han ägde mig. O jag valde män som var av samma sort, så jag blev aldrig någon HEL person. Ensam o utan sådan partner, kände jag mig död. Utan innehåll eller betydelse.
  Idag börjar jag se hur min far förtärde mig, hindrade min frigörelse med villkor, precis som männen i mitt liv. O jag började få blodtrycksfall med dem utan att förstå varför o panik känslor av död. Jag kände jag måste bort från dem till varje pris o på varje sätt.
  Idag känner jag igen dessa män. Egoistiska centrerade personer o hotfulla, maktgalna, dessa människojägare som suger ut sina offer. Jag är sexuellt dragen till dem, destinerad till dem eftersom min far band mig till honom med hans makt o beskydd o alla som hotade mig, hotade hans makt o han räddade mig till honom i hans nät.
  Skrämmande, men jag vet att män jag känner mig lugn med o vågar vara mig själv med o utan MÅSTEN är inte av min fars sort o med dem vågar jag sätta gränser o säga emot o göra som jag vill……
  Tack för din info, Monica

  • Hej Eva!
   Ursäkta sen respons, jag har inte sett de svar jag fått!
   Tack för din feedback!
   Hälsningar
   Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *