Hoppa till innehåll

Min narcissistiska partner prioriterar sitt arbete framför mig

Min narcissistiska partner prioriterar sitt arbete framför mig

Om du har en narcissistisk partner är det inte ovanligt att han/hon bortprioriterar umgänge med dig pga. något annat. Det kan handla om intresse för arbete, golf, vänner etc. Du kanske ofta upplever att om det inte var för det ena eller det andra så skulle ni kunna träffas oftare. Det kan även handla om avbokningar vilket gör dig besviken och ledsen.

Mitt råd är:

– Undvik direkta anklagelser, de kommer att leda till en kraftmätning i anklagelser vilket oftast kommer leda till att du mår dåligt.

– Säg till din partner att du saknar honom/henne och att du gärna vill att ni kompromissar när det gäller hur mycket tid ni tillbringar tillsammans.

– Föreslå att ni gör en plan där din partner får jobba mycket men där ni även bokar in träffar med varandra.

Tyvärr är narcissister ofta obenägna till förändring därför att de inte tycker att de har fel. Ofta är det enda som fungerar att de känner sig rädda för att förlora något, te.x. sin relation. Du får dock se upp med att för ofta använda dig av hot om att du vill lämna relationen, då kommer dina ord att förlora kraft.

Om du däremot funderar på om du står ut med att fortsätta vara med din narcissistiska partner kan du föreslå att ni lägger upp en plan, ser hur det fungerar och därpå utvärderar hur ni ska göra.

Monica Emanell, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut

www.kbtemanell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.