(Svenska) Min narcissistiska partner vill inte ha mig och inte lämna mig

(Svenska) Min narcissistiska partner vill inte ha mig och inte lämna mig

Min narcissistiska partner vill inte ha mig och inte lämna mig

En vanlig anledning till att du kanske har problem med att lämna din oengagerade narcissistiska partner som t.ex. är gift kan vara att han/hon ger dig dubbla signaler konstant.

Ofta pendlar du mellan att vara arg och tänka att du hatar din partner och att tänka att du blir lycklig när ni är tillsammans och att ni säkert kommer att bli ett par till sist. I de lägena sväljer du ofta narcissistens förklaringar till varför er relation fortfarande hänger löst.

Om du känner igen dig i situationen ovan är mitt råd:

– Försök registrera topparna (när ni har det bra) och dalarna (när du känner dig sviken och ledsen) och skriv kortfattat ner dina tankar och känslor.

– Gå igenom om du har varit noggrann med att uttrycka dina behov till narcissisten, om inte, gör det.

– Bestäm att du kommer att avsluta relationen efter ett datum som du har valt om du relationen fortfarande då hänger i luften. Förbered dig för hur du ska hantera impulser till att falla dig.

– Skriv ner alla metoder narcissisten tidigare använt sig av som har lockat med dig. Skriv ner meningar som han/hon använt och andra beteenden.

– Det är bra om du har ”landat” i ditt beslut ett tag i förväg så att det känns mer stabilt.

– Undvik dramatiska utspel, det får bara motsatt effekt.

– Ha en plan för hur du efter avslutet ska undvika att falla dit om narcissisten får tag i dig via telefonen eller ser till att möta dig någonstans.

Monica Emanell, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut

www.kbtemanell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.