Hoppa till innehåll

Jag kommer att känna mig som ”den misslyckade” på nyårsfesten – Fall exempel

Jag kommer att känna mig som ”den misslyckade” på nyårsfesten- Fall exempel

Lina är 32 år gammal. Hon har varit singel större delen av sitt liv.  Hon vet att hennes vänner vill henne väl och att hon ska träffa någon men någonstans tror hon ändå att det är en trygghet för andra att hon alltid är singel. Hon tror att de någonstans tänker att om deras relationer tar slut så kommer de inte att vara helt ensamma eftersom Lina alltid är singel. Det här retar Lina och hon önskar att hon kunder träffa någon mest för att hon vill det för sin egen skull, men även för att hennes liv ska fungera som någon slags ångestdämpare för andra.

Nu har Lina blivit bjuden till Moa på nyårsfest. Moa har alltid haft en partner. Om det har tagit slut med en person har har hon strax efter det haft en ny. Alla andra från gymnasiegänget är bjudna och alla har en partner utom Lina. Hon funderar länge om hon ska gå på festen, men eftersom alternativet är att hon skålar med sig själv på nyår, väljer hon ändå att gå. Hon vill inte vara den här bittra negativa personen som bara gnäller över sitt liv. Andra säger att hon ska vara positiv för då kommer hon att träffa någon. Ibland känns det nästan som att hon går på olika tillställningar för att andra inte ska kunna säga att hon inte kan gnälla om hon inte anstränger sig.

Nu kan hon i och för sig inte ens träffa någon på nyårsfesten eftersom hon känner alla och alla är par.

Lina väljer efter mycket vägande fram och tillbaka ändå att gå på festen. (Läs mer om hur Lina kan hantera att vara ensam singel på en nyårsfest).

Monica Emanell, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut

www.kbtemanell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.