(Svenska) Är alla narcissister otrogna?

(Svenska) Är alla narcissister otrogna?

Är alla narcissister otrogna?

Det är inte givet att narcissister är otrogna, det beror helt på hur deras behov ser ut. Om de inte känner att de har behov till det så är de inte det. Om de däremot får behov ofta eller då och då att vara otrogna så upplever de inte det som ett problem, de bedrar sin partner men lite eller inga skuldkänslor.

Oftast slipper narcissister känslomässiga bromsklossar som skuldkänslor med tanke på att de känner sig berättigade att göra som det passar dem, vilket de anser att andra får acceptera. Om deras partner börjar fråga ut dem får de oftast honom/henne att känna sig svartsjuk och paranoid, fortsätter utfrågningen ofta blir de ofta arga och skapar en obehaglig stämning, vilket gör att deras partner drar sig för att fråga ut dem igen.

Narcissister kan bli oroliga för att bli lämnade men oftast överväger lusten att vara otrogen då de tror att det inte kommer att komma fram. Om de har en väldigt underkuvad partner som de helt har tappat respekten för kanske de inte ens bryr sig om att vara noggranna med att dölja sina affärer.

Monica Emanell, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut

www.kbtemanell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.