Hoppa till innehåll

Har din narcissistiska mamma försökt övertyga dig att du är misslyckad utan hennes hjälp?

 Har din narcissistiska mamma försökt övertyga dig att du är misslyckad utan hennes hjälp?

En del narcissistiska mammor blir över engagerade i sina barn från början för att de inte känner sig misslyckade på andra plan i livet. De sopar rent framför dig och gör gärna mycket för dig antingen genom tjänster eller genom att köpa mycket till dig.

Priset du får betala är att du måste stå ut med att höra att du är misslyckad för att det du gör sällan duger i din narcissistiska mammas ögon. Du kan alltid göra saker bättre vilket sannolikt gör att du innerst inne har en känsla av att du är misslyckad och att du aldrig skulle klara av att göra något på egen hand, vilket är exakt det din mamma vill att du ska tycka. Hon använder din låga självkänsla (som du har fått pga. henne) till att fortsätta styra dig. På samma sätt kan hon få dig att tycka att dina val av pojkvänner/flickvänner är dåliga vilket kan leda till att du förblir singel och därmed blir ett garanterat sällskap för din mamma så att hon slipper känna sig ensam.

Det faktum att du själv känner dig ensam och misslyckad kan din narcissistiska mamma också använda till sin fördel då hon kan berätta för andra om ditt privatliv och försöka framstå som en engagerad mamma som vill hjälpa dig på alla sätt hon kan.

Monica Emanell, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut

www.kbtemanell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.