(Svenska) Hur kan jag få min partner att börja bekräfta mig?

(Svenska) Hur kan jag få min partner att börja bekräfta mig?

Hur kan jag få min partner att börja bekräfta mig?

Ett ganska vanligt problem i relationer är ett missnöje när det gäller bekräftelse. Om du upplever att det här ämnnet har blivit en anledning till konflikter i relationen för att du tycker att din partner är dålig på att visa att han/hon tycker om dig, försök med följande:

– Berätta för din partner att det betyder mycket om han/hon kan visa bekräftelse lite oftare.

– Skriv en lista över hur han/hon kan bekräfta dig. Den här punkten får jag ofta höra protester kring när jag tar upp den. Du kanske tänker att det  känns konstlat och inte ”på riktigt” om du ska be din partner om bekräftelse. Du får dock tänka på vad jag tidigare skrivit om i mina artiklar om hjärnan, att nätverken i hjärnan som handlar om att bekräfta dig måste stärkas i din partners hjärna och det kan de endast göra om han/hon tränar och om han/hon vet vad träningen innefattar. Du kan inte förvänta dig att din partner ska veta vad bekräftelse för dig innebär bara för att du själv vet det.

– Berätta för din partner att du skulle vilja att ni utvärderar hur övningen har gått på t.ex. söndag kväll. Utvärderingen behöver inte ta längre än 20 minuter. Om din partner vill att du ska öva på något (t.ex. tjata mindre eller kritisera mindre) kan han/hon föreslå det. Jag tycker att bokning en gång i veckan med utvärdering kring hur olika relationsövningar har gått är en mycket effektiv strategi för att förbättra relationen om båda är motiverade.

– Glöm inte att belöna din partner om han/hon bekräftar dig, te.x med snälla ord, med en choklad som han/hon tycker om etc.

Monica Emanell, leg. Psykolog, leg. Psykoterapeut

www.kbtemanell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.