(Svenska) Hur ska jag få tid att ta hand om mina behov?

(Svenska) Hur ska jag få tid att ta hand om mina behov?

Hur ska jag få tid att ta hand om mina behov?

Ibland kan det vara så att du vill och är motverad till att ta hand om dina behov men du kanske upplever att din vardag är så full av aktiviteter som behöver göras att du tiden inte räcker till.

Om du har problem med din självkänsla kan det absolut vara så att du faktiskt har lite tid men var observant på att det hör till problematiken att prioritera allt annat är dig själv.

Om du har lite tid i din vardag men vill jobba med att ta hand om dina behov är mitt råd:

1. Ta lite minuter längre tid på kvällen till att duscha med din favorittvål eller ta tid till att använda body lotion, ansiktsmask etc. Avsätt 10-15 minuter.

2. Köp en tidning eller bok och avsätt lite tid på kvällen till att läsa. Det kan vara efter att dina barn har lagt sig.

3. Öva dig på att be om hjälp. Boka in lite tid till att sitta på fik och läsa, gå till frisören etc. och be din partner eler någon annan att hjälpa dig med barnhämtning eller annat som du måste göra.

4. Köp extra gott té, exotiska frukter eller något annat och inta det på kvällen

5. Avsätt lite tid till att träna eller till en promenad på 20 minuter. Det kan handla om att promenera till affären för att köpa en tidning till dig själv.

Monica Emanell, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut

www.kbtemanell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.