Hoppa till innehåll

Hur skyddar du dig från psykopater?- strategi 1

Hur skyddar du dig från psykopater?

Det finns några saker du kan lära dig för att vara bättre kunna hantera en situation om du träffar psykopater (Läs mer i Psykopatens värld av Robert Hare):

1. Lär dig mer om hur psykopater fungerar.

Alla kan bli manipulerade av psykopater, även de som jobbar med dem och kan mycket om dem. Det är vanligt människor som har blivit lurade av psykopater skäms. Därför är det viktigt att du tänker på att psykopater är starka psykiskt, de är mästare på att få ett övertag och verkar ofta göra rätt saker vid rätt tillfällen så att du känner du dum efteråt att du gick på deras spel. Försök tänka att även de som jobbar med psykopater blir lurade och att det är inte handlar om att du är dum.

En viktig strategi är att du lär dig mer om psykopati. Ju mer du lär dig desto mer kommer du att vara observant på psykopaters spel.

Om du träffar en partner och tycker att allt verkar för bra för att vara sant, då kanske det är för bra för att vara sant. Försök att verkligen höra och förstå innehållet i vad din partner pratar om istället för att fängslas av skådespelet runt orden.

Monica Emanell, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut

www.kbtemanell.se

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.