Hoppa till innehåll

Jag äter ihjäl mig – strategi 4

Jag äter ihjäl mig – strategi 4

Det har pga. fokus på andra ämnen blivit en lång paus vad beträffar mina texter kring hur du kan få bukt med din hetsätning så här kommer en fortsättning.

Jag utgår från mitt fall exempel om Nina så blir det lättare för dig att förstå mekanismerna som är kopplade till hetsätning. Jag fokuserar på klassiska faktorer som är kopplade till hetsätning men det finns naturligtvis individuella skillnader i hur hetsätningen yttrar sig och vad som orsakar den.

Här finns den senaste texten om hetsätning.

Nina registrerade regelbundet i slutet av dagen om hon tyckte att hon hade anpassat sig för mycket efter andras behov under dagen.

Hon började se en koppling mellan ökat matsug och att hon körde över sig själv.

Hon försökte planera i förväg hur hon kunde stå emot att gå med på saker hon inte ville. Hon bestämde bl.a att nästa gång någon frågade om hon ville följa med på någon aktivitet skulle hon be att få återkomma och först fundera på vad hon ville egentligen.

Nina märkte även att hon hade press på sig själv att vara glad och ge andra energi. Det slutade ofta med att hon var slut och nedstämd när hon väl kom hem. Då kunde hon också plötsligt bli sugen på att äta snabbt och för mycket.

Nina bestämde sig för att under en vecka registrera om när hon kunde märka en koppling mellan att överanstränga sig socialt och att få hetsätnings sug.

Fortsättning följer…

Monica Emanell, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut

www.kbtemanell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.