Hoppa till innehåll

Jag blir bara attraherad av män/kvinnor som inte ser mig

Jag blir bara attraherad av män/kvinnor som inte ser mig

Om du i flera omgångar har blivit attraherad av personer som inte ser dina behov  kan det vara viktigt att du börjar titta på om det finns destruktiva mönster som du följer. En vanlig fälla är att du kanske bara fastnar för personer där du känner en stark attraktion. Du kanske tänker att om du ska ha en relation så måste du känna stark attraktion annars kan du lika gärna vara själv.

Jag menar inte att du istället ska välja personer där du inte känner någon attraktion alls men du kanske kan vara uppmärksam på om du blir ”förblindad” när du blir attraherad och därmed inte riktigt tar dig tid att se hur personen du är intresserad av är som människa.

Om du ofta blir attraherad av personer som inte ser dig bör du först analysera hur din anknytning till din förälder såg ut när du växte upp och om du kände dig sedd av henne (det är oftast mamman som är din närmaste anknytnings person). Om du inte kände dig sedd av din mamma för att hon inte hade tid, ork eller lust kan det leda till att du som vuxen söker dig till en partner som inte ser dig.

Det första steget är att lär dig mer om din anknytning varpå du behöver börja jobba med den så att du så småningom väljer en partner som ser dig och uppskattar dig och dina behov.

Monica Emanell, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut

www.kbtemanell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.