Hoppa till innehåll

Jag har blivit lämnad av min partner lagom till Nyårsafton – Fall exempel

Jag har blivit lämnad av min partner lagom till Nyårsafton – Fall exempel

Om din relation har varit dålig ett längre och du och din partner har valt att undvika varandra för att hantera det, är det inte ovanligt att allt drivs till sin spets när ni har ledigt. Det kan tom. vara så jobbigt att en av er har tänkt under en tid på att lämna relationen och väljer att förmedla det under ledigheten. (Läs mer om hur du kan hantera nyårsångest här).  (och här).

Johan och Linda har varit tillsammans i 7 år.  Johan var 23 år när de träffades och Linda var 22 år. Deras relation var bra de första fyra åren men efter det har Johan gjort karriär som har innefattat spännande projekt och nya spännande människor däribland även kvinnor som har visat intresse för Johan. Han tillhörde inte den populära klicken på gymnasiet och upplever att all bekräftelse han har fått av kvinnor de senaste åren har varit smickrande.  Linda däremot har inte lagt ner så mycket vikt vid sitt arbete och hon har under lång tid sett fram emot att de ska satsa på att skaffa barn. Hon är nu 29 år och har tagit upp ämnet under några år, hon har känt sig mer och mer frustrerad. Nu när nyåret närmar sig har hon bestämt sig för att att prata om barn igen med Johan och förmedla att hon verkligen vill att de det kommande året ska försöka få barn.

Johan däremot har sedan ett halvår tillbaka blivit intresserad av en kvinna på sitt arbete. De har mycket gemensamt och arbetar i samma projekt. Johan upplever att hon är drivande och målinriktad, och att Linda i jämförelse med den nya kvinnan framstår som lite tråkig. Dessutom har Johan känt sig pressad av Linda att skaffa barn och han känner att de har glidit ifrån varandra. Han inledde en relation med den nya kvinnan, Moa för en månad sedan.

När Linda och Johan påbörjar sin ledighet tillsammans tar Linda upp ämnet barn. Johan däremot saknar Moa och skickar meddelanden till henne flera gånger per dag. När Linda blir arg på honom för att han beter sig undanglidande när hon vill prata om att skaffa barn, får han nog och berättar för Linda att han vill avsluta relationen.

Linda blir chockad, ledsen och rasande. Hon känner sig lurad och förd bakom ljuset.

Fortsättning följer…

Monica Emanell, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut

www.kbtemanell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.