Jag jämför alla nya pojkvänner/flickvänner med mitt ex

Jag jämför alla nya pojkvänner/flickvänner med mitt ex

Jag jämför alla nya pojkvänner/flickvänner med mitt ex

Om du har blivit lämnad i en relation kan det ibland bli så jobbigt att du inte kommer vidare. Det kan t.ex. yttra sig i form av att du inte har lust att träffa någon alls och därför lever ensam fast du innerst inne tycker att det känns ensamt.

Ett annat scenario är att du går på dejter och kanske är tillsammans med någon ett tag men att det slutar med att du alltid hittar fel och lämnar personen. Ibland kan det även vara så att du jämför den nya personen med ditt ex. Ofta handlar det här bl.a. om att du har en tankefälla där du romantiserar allt som var bra med ditt ex. Du kanske ser den fantastiska uppvaktningen du fick i bland, de roliga resorna ni gjorde, energin ditt ex hade (när han/hon var på bra humör), alla initiativ han/hon tog till att göra roliga saker etc. Om du har den här tankefällan gör den också att du bortser från de negativa beteenden som ditt ex. hade.

Börja med att göra en lista över ditt ex. positiva och negativa egenskaper så att du övar dig på att få en objektiv och realistisk bild av hur relationen såg ut. Det här kommer att hjälpa dig att börja släppa greppet om ditt ex. och mer ha energi till att fokusera på nya personer som du träffar.

Monica Emanell, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut

www.kbtemanell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.