Hoppa till innehåll

Jag känner mig inte arg när jag blir överkörd eller utnyttjad

Jag känner mig inte arg när jag blir överkörd eller utnyttjad

Om du har vuxit upp i en miljö där du inte har fått vara arg kan den känslan vara så nertryckt att du inte kan få tag i den i vuxen ålder. Du kanske inte känner något alls när du blir överkörd eller manipulerad av någon eller också är känslan ilska ersatt av ångest för att bli avvisad eller lämnad. Ilskan kan även vara ersatt av skuldkänslor.

Om du har problem att känna dig arg behöver du:

  • Gå igenom när det är adekvat att känna ilska. Titta på hur andra gör och lär dig mer om dig själv och varför du har underskott av känslan ilska.
  • Gå igenom konkreta situationer där det hade varit adekvat att bli arg och bestäm dig att nästa gång i en liknande situation agera som om du vore arg även om du inte känner dig arg.
Monica Emanell, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut
www.kbtemanell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.