Hoppa till innehåll

Jag trillar gång på gång ner i fällan att uppoffra mina behov för narcissistens skull varpå jag blir arg och känner mig utnyttjad

Jag trillar ner gång på gång ner i fällan att uppoffra mina behov för narcissistens skull varpå jag blir arg och känner mig utnyttjad

Läs mer om narcissism i mina tidigare texter.

Narcissister är experter på att dra nytta av situationer  så att deras egna behov blir tillgodosedda. Du hamnar ofta i en situation där du ibland känner dig utnyttjad och arg på narcissisten. Därpå lyckas narcissisten ofta framstå  som offer vilket kan leda till att du får skuldkänslor varpå du går med på att uppoffra dina behov för att vara snäll mot narcissisten. Narcissisten är inte sen att ta för sig och gärna ta ännu mer än du erbjudit varpå du åter hamnar i en situation där du känner dig arg och besviken

. Du ska med andra ord vara uppmärksam på om du hjälper till att vidmakthålla den destruktiva dans du dansar med narcissisten.

Monica Emanell, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut

www.kbtemanell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.