Hoppa till innehåll

Jag vill att min narcissistiska partner ska få lida för att han/hon har fått mig att må dåligt

Jag vill att min narcissistiska partner ska få lida för att han/hon har fått mig att må dåligt

Om du har haft en långvarig relation med en narcissistisk partner som du i efterhand förstår har bestått av 5% trevligheter och 95% ångest kan du drabbas av en intensiv lust att hämnas på narcissisten.

Jag tycker först och främst att du ska tänka igenom allt ordentligt och inte göra något impulsivt, de handlingarna kan du få ångra och de kan dessutom slå tillbaka mot dig själv.

Anledningar till att du kanske ska motstå lust att hämnas är:

. Underskatta inte narcissistens förmåga att snärja dig igen. Kom ihåg att det finns en anledning till att du har suttit fast  en dålig relation länge och anledningen är inte att du är korkad.

– Ju mer stimuli du får från narcissisten, desto mer kommer du att tänka på honom/henne, dvs. relationen fortsätter ta din energi.

– Om du fortsätter ha kontakt kanske du blir lockad att ta emot någon tjänst som narcissisten erbjuder vilket är första steget till att du kliver ner i gyttjan igen, gör inte det.

Om du vill ge igen är mitt råd:

– Visa brist på intresse för narcissisten. Och ge inte efter för någon impuls att berätta personliga saker om dig själv, då är det en tidsfråga innan det blir jobbigt igen.

– Motstå impulser att berätta för narcissisten hur rutten och egoistisk han/hon är. Narcissisten lever på dina reaktioner, de används till att vändas mot dig när du har pratat färdigt, så ge inget av dig själv varken bra eller dåligt.

– Narcissisten fruktar omedvetet att känna sig avvisad, tom och ensam så genom att inte ge några reaktioner utan genom att vara artig men avvisande triggar gör du honom/henne osäker.

Monica Emanell, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut

www.kbtemanell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.