Hoppa till innehåll

Min narcissistiska partner vill mig väl men respekterar inte vad jag säger

Min narcissistiska partner vill mig väl men respekterar inte vad jag säger

En del narcissister vill väl men på sina egna villkor. Om du har en partner som du vet tycker om dig och vill ditt bästa men som får dig att känna dig dränerad och värdelös är mitt råd:

– Om din narcissistiska partner vill träffas mer än vad du vill  och motiverar det med att han/hon tycker om dig så mycket, säg att han/hon måste respektera din vilja. Om din narcissistiska partner vill dig väl så får han/hon respektera att du inte alltid tänker och känner på samma sätt.

– Om du känner dig misslyckad varje gång du uttrycker en annan åsikt än den narcissisten uttrycker, sätt ord på det. Säg att du måste få tycka något annat utan att känna dig värdelös och att du inte vill ha din partners missnöje över att du tycker annorlunda i knät.

– Om du känner dig tom efter ett möte med din partner är det sannolikt att han/hon har avbrutit dig eller sagt emot dig så att du till slut bara känner dig tom och besviken. Se till att du får säga vad du vill och stå på dig, tänk på att det är bra för narcissisten också att få gränser.

Monica Emanell, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut

www.kbtemanell.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.