(Svenska) När ser du psykopatens riktiga ansikte?

(Svenska) När ser du psykopatens riktiga ansikte?

När ser du psykopatens riktiga ansikte?

Psykopater är mästare på att dölja sin personlighet och sina avsikter. De är mästare på att spela ett spel för att få dig att tro det de för tillfället vill att du ska tro. En del psykopater är lättare att upptäcka; de tål mindre press och tappar kontrollen över sig själva lättare och blir aggressiva. De är på många sätt mindre farliga, du har fortare chansen att fly. De psykopater som är jobbigast att ha att göra med är de som är charmiga, intelligenta och ser bra ut. De tål ofta stark press och håller god min fast de i själva verket är rasande.

Om du misstänker att du har att göra med en psykopat kan det vara intressant att se hur personen reagerar när han/hon känner sig pressad och kränkt. Den ilska psykopater uppvisar när de blir arga är ofta hemsk och du deras offer blir ofta rädda.

När ilska har passerat kan de inom mycket kort tid vara på strålande humör och du kan ibland undra om orkanen av ilska verkligen har inträffat eller om du har överdrivit hela situationen. Psykopater brukar  när de blir på bra humör kräva att du också ska vara på bra humör. Om du inte hänger med i de svängarna kan du bli anklagad att vara tråkig och  efter ett tag kan du bli bemött med kyla och irritation. Om du däremot går med på att vara på bra humör kommer du att få känna dig som den mest bekräftade människan på jorden.

Monica Emanell, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut

www.kbtemanell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.