Hoppa till innehåll

Narcissisten avbokar ert möte i sista stund och lämnar dig med skuldkänslor för att du blev arg

Narcissisten då avbokar ert möte  i sista stund och lämnar dig med skuldkänslor för att du blev arg

Läs mina tidigare texter om narcissism.

En vanlig företeelse hos narcissister är att de lägger över jobbiga känslor på andra. Om du t.ex. känner dig arg efter möte med en narcissist beror det på att du har fått ta över ilskan och på kort sikt fått narcissisten att må bättre. En annan vanlig känsla som narcissister lägger över på andra är skam känslor.

Ett exempel är följande:

Du stämmer möte med en narcissist. Det är inte ovanligt att narcissister avbokar och kommer försent då de inte respekterar andras tid så det är möjligt att din narcissist kommer försent eller avbokar ert möte (det kan naturligtvis hända alla människor men när det gäller narcissster händer det ofta). Om du då visar irritation eller försöker förklara för narcissisten att det händer lite för ofta är det sannolikt att din narcissist antingen blir arg på dig eller förvandlas till ett offer. Offerstuket kan då gå ut på att han/hon har krämpor och/eller en massa problem som du får höra i detalj. Om du då artigt lyssnar tills narcissisten har pratat färdigt är det inte ovanligt att du, närt ni lägger på känner skuldkänslor för att du blev arg på stackars narcissisten som har så mycket problem.

På det sättet har din narcissist fått en kortsiktig vinst varpå samma karusell antagligen kommer att inträffa snart igen.

Monica Emanell, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut

www.kbtemanell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.