Hoppa till innehåll

Narcissisten dumpar sina negativa känslor på dig, du blir en känslomässig papperskorg

Narcissisten dumpar sina negativa känslor på dig, du blir en känslomässig papperskorg

En klassisk omedveten strategi som narcissisten har när han/hon upplever negativa känslor är att dumpa dem på andra personer. Observera om du ofta blir på dåligt humör efter umgänge med någon i din närhet och analysera i så fall vad som händer.

Du kanske känner irritation, skam eller tomhet efter ditt möte med narcissisten. Det är i så fall dessa känslor som narcissisten har känt i sitt möte med dig och helt enkelt dumpat dem på dig. Du blir en känslomässig papperskorg som tillfälligt gör att narcissisten känner sig lite lättare till mods. Detta är dock inte långvarigt, snart hinner de jobbiga känslorna ikapp narcissisten igen och han/hon kommer åter att försöka dumpa dem på någon.

De flesta narcissister är innerst inne livrädda för att bli avvisade och känner mycket skam. Om du är i en relation med en narcissist kommer du ofta att känna dig avvisad och få en skamkänsla därför att narcissisten lägger de känslorna på dig. Narcissisten kommer tillfälligt att känna sig lättare till mods och du kommer att känna dig tyngd och dålig. Om du har en partner som är narcissist är det sannolikt att du ofta känner dig misslyckad hur mycket du än försöker att framstå som bra. Narcissisten slipper själv tillfälligt, genom att kritisera dig, känna sig värdelös och misslyckad när de känslorna dumpas på dig.

Monica Emanell, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut

www.kbtemanell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.