Hoppa till innehåll

Narcissister kan uppleva att du driver med dem om du inte gör som de har sagt

Narcissister kan uppleva att du driver med dem om du inte gör som de har sagt

En central faktor för narcissister är att de upplever att solen kretsar runt dem, vilket så klart innebär att även du förväntas kretsa runt din narcissist och känna dig överlycklig över att du får möjlighet att serva honom/henne.

Narcissisten i din närhet kan tycka att han/hon gör dig en tjänst i och med att du får höra allt du borde göra annorlunda. Han/hon kan på fullt allvar tycka att det minsta du kan göra efter att ha fått höra alla kloka ord är att göra som narcissisten vill och du ska känna dig tacksam för det. Om du glömmer föra som narcissisten vill kan Han/hon bli arg och hota med att du i fortsättningen inte kommer att få höra alla kloka uppmaningar (vilket innebär att du antagligen blir bestraffad på något annat sätt).

Eftersom narcissisten är så övertygad om sin klokhet och att du ska vara tacksam för att du får han/hennes uppmärksamhet och alla råd (vilket egentligen är ren kritik) kan det upplevas som att du driver med honom/henne när du glömmer eller väljer att göra saker på ditt sätt. Den paranoida misstänksamheten behöver inte vara central hos alla narcissister men hos en del är den  framträdande och obehaglig för deras offer.

Monica Emanell, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut

www.kbtemanell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.