Hoppa till innehåll

På vilka 2 sätt ljuger psykopater?

På vilka 2 sätt ljuger psykopater?

Jag har tidigare skrivit om att psykopater ljuger ohämmat och mycket. De ljuger ofta så bra att de passerar lögndetektortest.

De ljuger ofta på 2 olika sätt:

1. Ibland ljuger de om saker som inte är i närheten av sanningen, t.ex. att de har varit med i Vietnam kriget och varit på någon hög militär nivå, att de är piloter fast de inte arbetar alls etc.  De ljuger den här typen av saker för att t.ex. imponera på en potentiell partner som de vill erövra etc.

2. Den andra typen av lögner har en tråd av sanning. De fyller sedan ut tråden med lögner.

En psykopat som  dels ville imponera på sin date (som han planerade att erövra), dels ville ha hennes empati ljög om att han hade haft en tuff uppväxt men lyckats kämpa sig till att bli pilot varpå hans dåvarande flickvän dog i en bussolycka. Några månader senare när daten som blev en flickvän svarade i telefonen var det den ”döda” exflickvännen som inte hade dött utan istället hade regelbunden kontakt med psykopaten.

Om du ifrågasätter psykopater kommer de att igonerar dina frågor och pressar du på blir de arga och vänder det hela till att du är jobbig, svartsjuk eller att du skulle åstadkomma mycket mer om du lade ner din energi på att prestera istället för att lägga ner den på dumheter.

Monica Emanell, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut

www.kbtemanell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.