Hoppa till innehåll

Psykopater är munviga och charmiga

Psykopater är munviga och charmiga

Psykopater är ofta charmiga och lyckas ofta framstå som smarta och underhållande. Ofta säger de inte så mycket innehållsmässigt men de skapar ett skådespel med hjälp av ansiktsrörelser och armar så att deras offer blir imponerade, distraherade och  de reflekterar inte över det tomma innehållet i berättelserna. De verkar vara insatta i många ämnen men är du expert i ett ämne kan du märka att psykopater i början verkar insatta men att de sedan saknar kunskap. (Läs mer i Psykopatens värld av Robert Hare).

Psykopater är bra på att dela ut komplimanger och få sina offer att känna sig sedda. Om du har problem med din självkänsla och känner att du inte duger som du är sannolikheten stor att du kortsiktigt kommer att känna dig sedd och viktig om du hamnar i samtal med en psykopat.

Den kvinnliga psykopaten upplevs ofta som charmig speciellt av män. Hon väljer i sin tur en man som har inre övertygelser eller scheman kring att han inte duger som han är. Den kvinnliga psykopaten kan utan att blinka få män att ge upp sina ekonomiska tillgångar varpå hon går vidare till nästa offer.

Monica Emanell, leg. Psykolog, leg. Psykoterapeut

www.kbtemanell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.