Hoppa till innehåll

Vad händer när två psykopater finns i samma familj?

Vad händer när två psykopater finns i samma familj?

Psykopati är genetiskt vilket gör att det finns en stor sannolikhet att en  förälder mer psykopati drag får ett barn med psykopati drag.

Om den psykopatiska föräldern är närvarande  familjen kommer han/hon sannolikt att vilja kontrollera och dominera resten av familjen. Eftersom psykopater dessutom ofta har ett missbruk kan konsekvensen bli en missbrukande, kontrollerande förälder som tar ut ilska och missnöje över sin familj. Om ett barn i familjen också har psykopatiska drag kan konsekvensen bli att barnet samlar på sig ilska och hat i många år tills han/hon blir stark nog att sätta sin psykopatiska förälder på plats.

Psykopater kan samarbeta ihop om de har ett gemensamt mål med en vinst som båda kan dela. Det handlar då ofta om att de har olika talanger; en psykopat är t.ex. extrovert och tar hand om kund kontakterna medan den andra är med noggrann och tar hand om bokföringen. Eftersom båda vill kontrollera brukar dock samarbetet efter ett tag få ett slut då den ena psykopaten förväntar sig mer av något.

Monica Emanell, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut

www.kbtemanell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.