(Svenska) Varför är det viktigt att du är medveten om vad du känner när du jobbar med din självkänsla? (5)

(Svenska) Varför är det viktigt att du är medveten om vad du känner när du jobbar med din självkänsla? (5)

Varför är det viktigt att du är medveten om vad du känner när du jobbar med din självkänsla?

Som jag redan har skrivit tidigare är det alltså viktigt, i ditt jobb med din självkänsla, att du har grepp om vad du känner och hur du ska hantera dina känslor.
Ett steg är att du jobbar med att bli medveten om vad du känner. Nästa steg är att du jobbar med hur du kan hantera dina känslor.När du befinner dig i en situation där du upplever obehag är det möjligt att du försöker undvika situationen eller tvärtom att du får impulser att reagera för mycket. Som jag har sagt tdigare gillar psyket balans, så det ska varken var en överreaktion eller en underreaktion.
Här kommer ett tips på hur du kan hantera en situation med jobbga känslor:
– Observera vad du känner och om det finns någon underliggande känsla.
– Analysera känslan, skrämmer den dig?, känner du dig överväldigad av den? etc.
– Acceptera att känslan är där just nu men att den kommer passera precis som alla andra jobbiga känslor du har haft förr eller senare har gjort.. Observera detta då en fälla ofta är att du kanske är så inne i den jobbiga känslan att du får panik över att det alltid kommer att kännas så och att du inte kommer att stå ut med det.
När du konstaterat att känslan är jobbig men att den kommer passera, fundera på om det finns något du kan göra för att känslan ska kännas mindre jobbig eller för att den snabbare ska passera.

Fortsättning följer..
Monica Emanell, leg. Psykolog, leg. Psykoterapeut
www.kbtemanell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.