Hoppa till innehåll

Varför blir jag alltid lämnad?

Varför blir jag alltid lämnad?

Många människor  har någon gång blivit lämnade av en partner och vet därför hur jobbigt det kan vara under en period.

Om du råkar ut för att bli lämnad gång på gång beror det dock sannolikt inte på slumpen. Då beror det antagligen på att du väljer personer som är otillgängliga för dig.

Du kan aldrig få någon garanti att du inte kommer att bli lämnad men däremot kan du sålla ut de mest uppenbara personerna och inte gå in i en relation med dem.

Mitt råd är:

– Analysera om du är oflexibel i ditt sätt att välja en partner. Är du t.ex. fixerad vid ett visst utseende, någon som är väldigt initiativ tagande, någon som har en viss typ av utbildning? Mitt förslag är inte att du ska gå till motsatt extrem och välja någon som du t.ex.  inte alls känner dig attraherad av men försök titta på ditt sätt att välja utifrån och analysera vad som är viktigast.

– Din absoluta prioritering bör vara att personen är tillgänglig, dvs. inte är gift, helst inte bosatt i andra länder (även om det i vissa fall kan få bra utfall) etc. Därpå bör du zooma in och analysera din potentiella partners intresse för dig; kommer han/hon ihåg vad du har berättat om dig själv, ställer han/hon intresserade frågor, är han/hon angelägen om att träffas några gånger i veckan och höras ofta?

. Om du under lång tid har fastnat för personer som har lämnat dig är även mitt råd att du tittar på vilken anknytning du har haft med dina föräldrar och går igenom den med dig själv eller med en psykolog för att få förståelse och en överblick i varför du blir attraherad av personer som inte är bra för dig. (läs mer i mina texter om otrygg anknytning).

Monica Emanell, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut

www.kbtemanell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.