Hoppa till innehåll

Varför hamnar jag ofta med människor som bara pratar om sig själva?

Varför hamnar jag alltid med människor som bara pratar om sig själva?

Om du tycker att det är många människor i din omgivning som tar din energi och som du inte får ut så mycket av är det antagligen inte en slump.

Testa följande för att hantera problemet:

– Analysera varför du hamnar med sådana personer. Vad fyller de för funktion för dig? Ofta handlar det om att de kanske tar initiativ, de är färgstarka och kanske roliga när det passar dem. Dessutom kanske de bekräftar dig genom att du får höra att du är en sådan bra lyssnare.

Analysera dina anknytningsmönter.

– Fundera om nackdelarna överväger fördelarna. Om du blir dränerad på energi kanske det inte är värt att du känner dig bekräftad. Det kanske är bättre att du hittar bekräftande människor som är genuint intresserade dig och et du har att berätta.

– Testa flera gånger att börja prata om dig själv och se vad som händer. Om samtalet på en gång förs över till den andra personen får du fundera på varför du ska ha kvar personen i ditt liv.

– Börja ta mer initiativ i relationen. Förelå vad ni ska göra etc.

– Ett alternativ kan vara att ha kvar den andra perosnen för att ni kanske har ett gemensamt intresse, t.ex. gå på bio, gå ut på krogen etc. Se då till att ni inte pratar om känslor överhuvud taget eftersom du inte får något tillbaka på den fronten.

Monica Emanell, leg. Psykolog, leg. Psykoterapeut

www.kbtemanell.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.