Hoppa till innehåll

Varför tappar jag intresset för alla mina pojkvänner/flickvänner efter ett tag?

Varför tappar jag intresset för alla mina pojkvänner/flickvänner efter ett tag?

Läs mer om undvikande anknytning  i mina tidigare texter.

Många har erfarenheten av att ha varit tillsammans med någon ett tag och sedan tappat intresset och avslutat relationen. Om detta dock har inträffat flera gånger kan det bero på destruktiva mönster du har när det gäller relationer. Personer med undvikande anknytning eller desorganiserad anknytning i kombination med undvikande anknytning kan ibland hamna i sådana mönster.

Relationerna kan ofta börja med ett starkt intresse som efter ett tag ändras till att du börjar tvivla, ifrågasätta och kanske känna förakt och ibland bli äcklad av din pojkvän/flickvän. Hela processen är ofta plågsam för dig då du pendlar mellan att tänka att du känner dig positiv och hoppfull och att du känner hopplöshet och andra negativa känslor. Processen kan ibland pågå länge då du kanske tänker att du den här gången måste stå ut eftersom du inte vill gå igenom samma procedur som du gjort tidigare vid flera tillfällen. Ofta avslutas plågan med att du till slut avslutar relationen och under en period känner stark lättnad varpå du efter några månader eller ett halvår börjar känna dig ensam och har behov av en relation igen.

Grundproblematiken som du behöver börja jobba med om du känner igen dig i texten ovan är att behöver gå igenom din uppväxt, förstå den och börja jobba med de destruktiva mönster du har idag.

Monica Emanell, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut

www.kbtemanell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.