Hoppa till innehåll

Varför träffar jag bara narcissistiska män/kvinnor?

Varför träffar jag bara narcissistiska män/kvinnor

Läs mer om narcissism i mina tidigare texter.

Om du har haft flera relationer med narcissister är det vanligt att du undrar över varför det har blivit så. Du kanske tänker att du har haft otur eller du kanske undrar varför narcissister har valt dig.

Narcissister ”väljer” inte medvetet människor som de kan trampa på. Däremot har de lätt för att ta för sig och de gillar att bestämma vilket gör att de uppskattar ditt sällskap om du själv ofta har svårt att välja eller om du känner dig osäker när det gäller att ta initiativ. Därför klickar du och narcissisten perfekt med varandra. Du bekräftar narcissisten och narcissisten bekräftar sig själv.

När narcissisten träffar en person som sätter gränser och ställer krav händer det ofta att de inte blir attraherade eller de blir irriterade och går vidare. När du däremot träffar någon som är omhändertagande och kanske verkar lite osäker är det vanligt att du känner dig föraktfull eller uttråkad. När du ska jobba med dina mönster så att du slutar välja narcissister är det viktigt att du börjar observera vad du blir intresserad av hos en partner och vem du har impulser att diskvalificera. Ge dig inte i i ett umgänge med någon som du ganska snart ser har samma sätt som tidigare personer som har varit dåliga för dig.

Monica Emanell, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut

www.kbtemanell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.