Hoppa till innehåll

Hur ofta skyller din man/fru alla problem på dig?

Hur ofta skyller din man/fru alla problem på dig?

Läs mer om narcissism i mina tidigare texter.

Många kan ibland skylla olika problem på sin partner, det är inte ovanligt eller konstigt. Om du dock upplever att din man/fru ofta, kanske dagligen skyller allt från småsaker till stora saker på dig kan du ha råkat ut för en narcissist. Ett utmärkande drag för narcissister är att allt som händer som är fel i deras liv beror på någon annan. Inget är deras eget fel och om de någonsin tar på sig skuld så kan det vara i form av meningar som t.ex. ”det är mitt eget fel att jag glömde att ta med mig min mössa, jag är så uppmärksam på att alla andra i familjen ska ha det bra att jag glömmer mina egna saker. I fortsättningen ska jag bara tänka på att ta med mig mina saker”. I det här fallet är narcissistens utgångsläge att det är hans/hennes fel pga. självuppoffring och engagemang för andra. Om du får höra att saker är ditt fel flera gånger per dag bör du  fundera på om anklagelserna är sanna eller om det kan handla om att du är bra på att lägga skuld på dig själv och din partner är bra på att lägga skuld på dig

. Monica Emanell, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut

www.kbtemanell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.